2018

“KÖZÉPPONTBAN A VÁLLALATI NYELVTANÁR”

Egy igazán EMBERI konferencia

Beszámoló az idei Vállalati Nyelvoktatás Konferenciáról

2018. november 17-én, szombaton került megrendezésre a vállalati nyelvtanárok konferenciája. A szervezők idén is érdekfeszítő plenáris előadásokkal és izgalmas szekcióülésekkel készültek.

A konferencia résztvevői Medgyes Péter és Susan Holden személyében kiváló szaktekintélyek előadásait hallgathatták meg a konferencia nyitányaként.

Medgyes Péter arról beszélt, hogy mik lehetnek a NEM anyanyelvű tanárok erősségei, míg Susan Holden a továbbra is teret hódító angol nyelvoktatás kihívásairól mesélt.

A délelőtti és a délutáni szekció előadások / workshopok esetében minden résztvevő a célnyelv és a személyes érdeklődése alapján választhatott magának előadást. Kereszturi Eszter, Dr. Stefan Fodor, György Mariann, Halászi Csilla és Nina Leeke a házifeladatokról, a digitalizmusról, az igazán jól használható üzleti nyelvtudásról, a nyelv funkcionalitásáról valamint a nyelvtanárokban szunnyadó coachról beszélt az első szekcióban.

Az első szekcióban mindkét plenáris előadó György Mariann előadására volt kíváncsi, aki a Real Business English üzleti tankönyvcsalád mellett ezúttal kiemelten mesélt a Delta Augmented applikációban rejlő lehetőségekről és bemutatta a hanganyagok okoseszközökön való lejátszhatóságát.

Kovács Gabriella, Dr. Stefan Fodor, Krajcsó Nelli, Halászi Csilla, Derecskei Anita valamint Neil Anderson az ebéd után igyekezett elkápráztatni hallgatóságát saját szakterületének és választott témakörének megfelelően.

Dr. Stefan Fodor a DaF im Unternehmen üzleti nyelvoktatáshoz kapcsolódó tankönyvcsaládot és a benne rejlő lehetőségeket mutatta be részletesebben.

A szünetekben szakmai ismerkedésre, kellemes beszélgetésekre is volt lehetőség a finom falatok és a frissítők elfogyasztása közben.

A kiállítók meglepetésekkel és akciós árakkal várták a résztvevőket.

Tóth Edu humoros előadása megdolgoztatta a rekeszizmokat.

A konferencia tombolasorsolással fejeződött be, ahol minden résztvevő a kiállítók által felajánlott ajándékokból összeállított ajándékcsomaggal távozott.

Nagy örömmel várjuk a következő konferenciát!

Ilyen volt A Vállalati Nyelvoktatás Konferencia képekben